Oplossingen voor uw tuinriolering en regenwater, precies zoals u wenst!

Tuinriolering met of zonder leidingwerk

Rioolherstel Assen biedt oplossingen voor: hergebruik van regenwater, waterbuffering, drainage, infiltratie en irrigatie.

De Hydroblob-blokken bestaan vooral uit steenwol en hun absorptievermogen is groot, ideaal voor watermanagement in uw tuin. Ook zijn ze eenvoudig in gebruik, ze kunnen onder uw terras, oprit of perk ingegraven worden en afhankelijk van het doel kunnen wij de blokken wél of niet aan de rioolleidingen koppelen. Een milieuvriendelijk en duurzaam middel om de wateroverlast in uw tuin oplossen en het water opnieuw te gebruiken.

Denk onder meer aan de volgende duurzame oplossingen:

Hergebruik regenwater

Verbind eenvoudig het gewenste aantal blokken met elkaar en sluit deze aan op uw regenpijp. Hierdoor bent u afgekoppeld van het rioolstelsel, het regenwater wordt nu voor de irrigatie van uw tuin gebruikt. Verdroging van de grond wordt hiermee tegengegaan en het riool wordt niet overbelast.

Hergebruik regenwater Hydroblob Rioolherstel Assen John Schmitz

Slimme Infiltratieputten

Leidingen zijn hierbij niet nodig, uw tuin hoeft niet ondersteboven gehaald worden om deze infiltratieputten te plaatsen. Een gat graven daar waar de put nodig is, is voldoenden.

Infiltratieput Hydroblob Rioolherstel Assen John Schmitz

Wateroverlast is waterbuffer

Door het grote absorptievermogen van de blokken heeft u geen wateroverlast meer in uw tuin. Regenwater wordt door infiltratie opgevangen. De volgelopen blokken vormen een waterbuffer, zodra de grond begint te verdrogen geven de blokken water af. Uw tuin blijft langer verzorgd zonder te sproeien.

Regenwaterbuffer en infiltratie Hydroblob Rioolherstel Assen John Schmitz

Handige Lijngoten

Voorkom wateroverlast op uw terras door lijngoten langs uw terras te plaatsen. De goten lopen vol en het water blijft in uw tuin. Aansluiting op uw riool is niet nodig.

Lijngoot Hydroblob Rioolherstel Assen John Schmitz

Bron afbeeldingen: https://www.hydroblob.com/

Maak een afspraak

Graag geven wij advies, maak een afspraak met ons via het contactformulier of bel ons op 06 12 12 36 91. Tijdens ons bezoek bespreken wij samen uw ideeën voor uw tuin, sierbestrating en eventuele problemen met uw tuinriool, afwatering of irrigatie.